Fotbollsklubbar med märklig historia

Ur ett medialt perspektiv är idrottsvärlden numera en ganska välpolerad och medietränad historia, i synnerhet fotbollens värld. Det vi får höra från tränare och fotbollsstjärnorna själva består mestadels av de mediemedvetna uttalanden som görs i samband med presskonferenser eller i intervjuer efter matcher. Vad som händer utanför planen kan lätt upplevas som tråkigt och överslätat. Så var det inte förr i tiden. Här tar vi en titt på några fotbollsklubbar med brokiga bakgrunder.

Ett flertal fotbollsklubbar har sina huvudkontor i Stockholm. Du behöver dock inte driva någon fotbollsklubb för att vara i behov av en kontorsplats. Som frilansare kan det vara bra att ha någonstans att gå varje dag. Hos Helio kan du hitta en kontorsplats stockholm komplett med bemannad reception, kaffemaskin och regelbundna events som ger dig det bästa av att jobba i ett större företag utan att du behöver kompromissa med din frihet.

The Strongest

Fotbollsklubben som har hur många smeknamn som helst, helt i onödan eftersom de redan har ett av de mäktigaste namnen. Klubben spelar i Bolivia och har en intressant historia. Bolivia låg i krig med Paraguay mellan 1932-1935 och klubbens spelare utgjorde då en division i Bolivias armé. Det gör att the Strongest, vad vi vet, är det enda fotbollslaget i världen som fått ett slag uppkallat efter sig.

Lazio (1970-talet)

Den italienska Serie A-klubben Lazio omgärdas av många märkligheter, och nej, då menar vi inte det faktum att klubben tycks lite väl förtjusta i fascismen. Under 1970-talet var klubben en dominerande kraft i Italiens högsta division. Bisarrt nog hade de sina största framgångar samtidigt som spelarna i laget inte stod ut med varandra. Det var så illa att klubben var tvungen att separera laget i två olika omklädningsrum. Förutom det menar många att klubben är drabbad av en förbannelse. Mittfältaren Luciano Re Cecconi sköts och dödades i samband med att han, på skoj, låtsades råna en juvelerare. En annan mittfältare vid namn Mario Frustalupi dödades i en bilolycka.

Queens Park FC

Det här skotska laget från Glasgow är smått bisarrt på många olika sätt. Det första märkliga som är värt att nämna är att klubben spelar på Hampden Park som har kapacitet att ta emot över 52 000 åskådare trots att de har ett publiksnitt på bara 750 personer. En annan bisarr detalj hittas i klubbens historia. I slutet av 1800-talet var de Skottlands ledande fotbollsklubb. De bestämde sig för att delta i 1872 års brittiska FA-cup. Intressant nog tog de sig ända till semifinal utan att sparka på en boll en enda gång. De brittiska lagen drog sig ett efter ett ur turneringen. Väl i semifinalen spelade de 1-1 mot Wanderers, men hade inte råd att åka tillbaka för returmatchen. Det gjorde att Wanderers tog hem hela turneringen utan att behöva spela någon finalmatch.

Leave a Comment

mts_howto