Tjäna pengar åt din sportklubb

Små sportklubbar drivs som ideella föreningar vilket innebär att man oftast inte driver verksamheten för den ekonomiska vinningens skull. Trots detta så måste klubben ändå tjäna pengar av flera olika anledningar. Dels så måste man ha råd att sköta om och underhålla anläggningar och lokaler, dels så måste det finnas en del pengar för att åka på träningar och tävlingar samt att arrangera aktiviteter för klubbens medlemmar. Alla medlemmar måste bidra till att få in pengar till klubbens kassa genom att genomföra olika aktiviteter och insamlingar.

Tjäna pengar genom försäljning

Girl counting money at yard sale

Det finns flera olika sätt att få in pengar till klubben genom försäljning. Ett bra sätt kan vara att sälja olika produkter. Det finns massor av företag som tillhandahåller produkter som klubbar och skolklasser och andra liknande organisationer. Det brukar röra sig om allt från salamikorvar till burkar med godis eller kakor. Man kan även sälja kläder av olika slag, man kan lätt hitta samarbete med företag som tillhandahåller billiga strumpor, underkläder, t-shirts och linnen som klubben i sin tur kan sälja åt dem. I gengäld brukar man som förening få en viss procent av avkastningen från försäljningen.  

Man kan ju även beställa profilprodukter så som till exempel reklamgodis, pennor, klistermärken och paraplyer och mycket annat. Produkter av den här typen brukar ofta gå mycket bra att sälja.  Godis i olika former som bär klubbens namn eller märke är en bra grej att sälja till vänner, bekanta, släktingar och andra anhängare och personer som stödjer klubben och dess verksamhet.

Lotter

Ett annat sätt att få in lite pengar är att sälja lotter av olika slag. Klubben kan anordna ett eget lotteri och be lokala företagare och andra verksamheter att sponsra klubben genom att skänka saker som kan fungera som priser i lotteriet. Annars är att sälja Bingolotter ju ett annat klassiskt sätt för klubbar och föreningar att tjäna in lite extra pengar till sin kassa. Det är nämligen så att hela överskottet som uppstår vid försäljningen av lotterna oavkortat går till föreningarna som säljer dem. Det är ett mycket bra sätt att tjäna pengar.

Leave a Comment

mts_howto