Crazy Flutters – dansklubben i Märsta

Om du tänker dig att dans är något enkelt och stillsamt, då har du inte varit med när Crazy Flutters dansar så att kjolarna svänger. Det här är en fartfylld dans med mycket sväng och mycket glädje. Ett motionspass till musik, skulle man nästan kunna säga. I klubben dansar man line-, square och rounddance. Utöver att träna kroppen och ha hyfsad koordination, krävs det att man har ett gott minne för man behöver lära sig olika steg, moves och kombinationer utantill. Man börjar med att lära sig de olika stegen eller turerna, sedan sätts de ihop till en dans.

I squaredance är man åtta deltagare, i rounddance dansar man parvis och i linedance dansar man – som namnet antyder – på rad (obegränsat antal). Klubben trycker hårt på att dans är friskvård och de är till och med certifierade för att man ska kunna få en danskurs på recept. Det är en ideell förening som håller till i Märsta, Sigtuna och angränsande kommuner. De kommer gärna och visar upp sig och man kan boka in dem till fester, möhippor och olika event då man antingen tittar på eller får prova någon eller flera av danserna.

Dansen är en väldigt snäll sport med få skador, men det är klart att olyckan kan alltid vara framme. Vid olika turer där ben flyger i luften eller man snurrar runt kan man råka få en smäll av misstag och har man otur träffar den munnen. Som tur är finns närheten till bra tandläkare i Stockholm som kan ta en titt i munnen och se ifall allt är okej eller om det behöver göras något. Vanligen sker inga allvarliga skador när man dansar, utan det är mest ytliga skador som läker bra av sig själva.

Precis som med all annan sport kan det vara bra att värma upp lite först och stretcha lite efteråt, speciellt om man är ovan vid att röra på sig. Ett par sköna skor är viktigt när man dansar, men kläderna är inte lika viktiga. De flesta dansar i sina vanliga, bekväma kläder. Däremot när det är dansuppvisning är det andra kläder som gäller, med lite countrystuk på både kvinnors och mäns kläder. Kjolar som svänger och hattar är vanligt att man har på sig.

Klubben åker ofta på convent och större arrangemang runt om i landet. Då brukar de boka boende gemensamt på ett ställe och åker dit och hem tillsammans. Det är en social klubb och då medlemspriset är lågt (mycket lägre än att gå till gym) är det en klubb och en sport som passar många. Nästa stora Europeiska convention kommer att hålla i Sigtuna sommaren 2020 och arrangeras av Crazy Flutters. Det blir något spännande att se fram emot.

Leave a Comment

mts_howto