Små fotbollsklubbar i Sverige

Den svenska fotbollen bygger på att alla landets fotbollsklubbar fungerar. För att Sverige ska fortsätta ha ett framgångsrikt landslag och en framgångsrik allsvenska, måste alla svenska klubbar jobba tillsammans. De kanske viktigaste klubbarna, men också de klubbar som oftast glöms bort, är alla små svenska klubbar runt om i landet. Deras arbete med barn och ungdomar är enormt viktigt för den svenska fotbollsframtiden. Även om storklubbarna får den största uppmärksamheten i talangutvecklingen så är det faktiskt ganska sällan som talangen kommer från den klubben ursprungligen. I många fall har spelaren spelat i någon av alla småklubbar runt om i landet.

Fotbollsgala i Jönköping

Jönköping har nu tagit tag i saken och har skapat en plattform där dessa småklubbar och viktiga personer belönas. Nyligen var det nämligen fullsatt i Campus arena där Eldsjälar prisades på fotbollsgala i Jönköping. Konferencierer för den storslagna galan var inga mindre än tv-sportprofilerna Karin Frick och Claes Andersson. Galan bestod av prisutdelningar till särskilt förtjänta fotbollsspelare men även till stora eldsjälar och profiler ute i kommunens mindre klubbar. Pris för årets ungdomstränare gick till Petra Åkerlund från Mullsjö if. Hon säger att det betyder oerhört mycket för henne, men också för hela föreningen. Hon säger också att hela föreningen lägger ner ett jättejobb i det tysta, och att denna uppmärksamhet värmer stort.

Eldsjälar är viktiga för svensk fotboll

Det svenska föreningslivet består av väldigt mycket ideellt arbete och alla idrotter har ungefär samma upplägg. För att föreningen ska kunna fungera krävs det alltid att flera eldsjälar ställer upp ideellt och lägger ner sin fritid i klubben. Det farliga med detta upplägg är att många tar det för givet och inte ser vilket jobb dessa människor lägger ner. Därför är satsningar som den i Jönköping väldigt viktig. Det inte bara belyser dagens stjärnor och de bästa fotbollsspelarna. Det ger hela föreningslivet massor av ny energi för att kunna klara av ännu ett nytt år av regniga träningar och kalla kvällar ute på gräsplanerna.

Leave a Comment

mts_howto