Bowling – En modern, rolig och spännande sport

Bowling kanske bara är en kul aktivitet som du gör ibland med dina vänner eller med din familj. Eller så gör du som 30 000 andra personer i Sverige, och spelar ofta och på en professionell nivå. Bowling är en sport och det finns många olika föreningar genom hela Sverige där de spelar bowling.

Bowling handlar kort och gott om att spelaren ska slå ner tio uppställda käglor med hjälp av ett bowlingklot. Det är ett kägelspel som spelas på olika banar gjorda av trä eller laminat. Det finns idag ungefär 250 bowlinghallar i Sverige, med ungefär 2 500 banor. Det är ungefär 300 000 personer som regelbundet spelar bowling och det är fritt fram för vem som helst att prova.1280px-Bowlingball

Svenskar gör succé utomlands
I Sverige är det som sagt ungefär 30 000 personer som aktivt utövar bowling som en sport. VM är ett mästerskap som sker vartannat år och är ett mål för många. Svenska bowlare gör succé världen över och det finns en hel del som är riktigt framgångsrika. Till exempel Jesper Svensson som precis vann lilla bragdguldet/årets nykomling på Svenska Idrottsgalan. Systrarna Wegner är ett annat exempel på stjärnspelare som tog hem världs- och europacupen.

Bowling nära dig
Ifall du är nyfiken på att börja spela bowling på en högre nivå är ett tips att kolla runt i staden du bor i. I nästan varje stad finns det en förening för dig. Det kan finnas kurser där du lär dig det du behöver, och sedan är det bara att börja öva. Ifall ni är ett gäng som känner att ni vill bilda en egen förening, är det ett krav att ni ska vara medlemmar i Svenska Bowlingförbundet. Svenska Bowlingförbundet har resurser för att hjälpa er på traven. Ni kan kanske även få stöd om det behövs byggas banor, kolla med byggvaruhus på nätet som till exempel Skånska byggvaror för att se om ni kan få sponsring med material.

Leave a Comment

mts_howto