Kiruna AIF

Kiruna AIF är en idrottsförening som bildades 1927. Från början så stod AIF för Arbetarnas idrottsförening, men namnet står numera för Kiruna Allmänna idrottsförening och klubben har idag hela 1500 medlemmar. Vad som utgör den största delen av klubbens ekonomi är det ideella arbetet som föreningen håller i via sin verksamhet. Den största grenen inom föreningen var helt klart hockey som klubben sedan 1945 har spelat, och det finns ett antal legendarer som börjat sina karriärer i deras hockeylag. Några av dessa talanger är Eilert Määttä, Lennart Häggroth, Börje Salming och Mikael Andersson. Kirunas andra idrottsförening IFK Kiruna som står för tjänstemännens idrottsförening är helt klart den största konkurrenten för föreningen och har de senaste åren klättrat om dem i seriesystemet. Andra sportgrenar som klubben också bedriver är innebandy, tyngdlyftning, bowling, basket, samt att klubben har dessutom haft en del framgångar i fotboll och spelar i tredje division. Kiruna AIF har de senaste åren dessutom gjort stora framgångar i sitt spel och klättrat stadigt uppåt.

Kiruna AIF har återuppstått!

Kiruna AIFs hockeylag har återuppstått igen och detta med stor succé, där de har klättrat om sina konkurrenter IFK Kiruna i serien. Börje Salming gillar moderklubbens framgångar och kan med glädje och stolhet se tillbaka på sina år i laget och drömma om sina gamla glansdagar, det var ju trots allt där uppe i de kyliga skogarna som han började sin karriär som hockeyspelare. I november 2017 hade Kiruna AIF vunnit varenda en av alla seriematcher och låg så pass gott till med hela 64+ i målskillnad i Hockeytvåan. Dessutom engagerar lagets framgångar många Kirunabor som gärna kommer och tittar på matcherna och hejar på hemmalagen tillsammans. Hockey och andra lagsporter är både spännande och kul, men det mest fantastiska är den sammanhållning som det skapar. Kiruna är helt klart inget undantag på den fronten, då lagets återuppståndelse varit ett hett samtalsämne under vintern. Dessutom så får Kiruna AIF framförallt sin ekonomiska del att gå ihop genom ideellt arbete inom föreningen, så att fler och fler dyker upp på matcherna gynnar också kassan inför framtiden.

Kiruna AIF hockeylag

År 2017 gick det otroligt bra för Kiruna AIF, så pass bra har det inte gått sedan 70-talet för laget, då de hade riktigt grymma spelare som skapade historia. Rivaliteten mellan Kirunas båda hockeylag har varit brännande het sedan länge, men fick helt klart ny fart då laget gjort comeback. Detta lag anses vara ett av de bäst sammansatta genom tiderna i Kiruna AIF. För den som önskar delta och vara på plats när matcherna spelas så kan det vara kul att ha en härlig match-outfit som visar att man stödjer sitt favoritlag. NHL kepsar och annat smått och gott kan piffa upp matchkänslan och visar upp vilket lag man hejar på. Det ska helt klart bli spännande att se hur det fortlöper sig för Kiruna AIF i framtiden, men fortsätter det i denna takt så kommer nog laget att göra sitt namn ännu kändare. Kanske får vi se någon ny legend födas.

Leave a Comment

mts_howto